House in Azenhas do Mar

Description

Located in Sintra’s Natural Park, the house aims to recognize and respond to limits of the plot and the surrounding territory. Interpreting them while responding to the given domestic program.


The house is stretch along the plot and all the domestic life is organized around a courtyard facing south, from the road one discovers 3 consecutive areas: the courtyards, the social spaces and, finally, the rooms.


The house is a solid that seats on top of a set of walls that redefine the topography, creating courtyards and gardens like open air living rooms, unexposed to the wind.

Team

Inês Lobo , João Belo Rodeia with João Rosário, Rita Zina, Pedro Oliveira, Pedro Carta, Julia Varela, João Vaz, Sérgio Pereira e Sónia Ribeiro

Structures: AFA Engenheiros Consultores; Pedro Morujão

Hydraulic Installations: AFA Engenheiros Consultores; Paulo Silva


Electrical Installations,Telecommunication and Security: Ruben Sobral


Heating, Ventilation, Building Physics, Thermic and Acoustics: NaturalWorks; Guilherme Carrilho da Graça


Landscape Architecture: Global Arquitectura Paisagista Lda, João Gomes da Silva


Construction Company: Eugénio Reis

Photographer: Leonardo Finotti

Location Link

Download

São João das Lampas, Sintra, PT . 2003 - 2009

ProjectsProjects.html